1% felajánlása

SOK KICSI IS SOKRA MEGY

Az idén is lehetőségetek van arra, hogy amikor befizetett személyi jövedelemadótok 1%-áról rendelkeztek, támogassátok a Világszép Alapítvány (18146145-2-19) munkáját. Az szja 1% felajánlása egy kis papírmunkán kívül semmibe sem kerül, ugyanakkor nagyon sokat segíthettek vele!

A felajánlást egyszerűen és gyorsan megtehetitek. Az erről szóló rendelkező nyilatkozatot akár az adóbevallás részeként, akár teljesen függetlenül az adóbevallástól, de legkésőbb 2021. május 20-ig lehet megküldeni az adóhatóság részére postai vagy elektronikus úton.

A rendelkezés módja a NAV által elfogadott 19SZJA-EGYSZA nyomtatvány beküldése, melynek a kedvezményezett civil szervezetre vonatkozó részét alább segítségül előre kitöltöttük.

Amennyiben rendelkeztek elektronikus tárhellyel, a nyilatkozatot a legegyszerűbb módon, elektronikus úton adhatjátok be:

- az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy

- az ÁNYK keretprogram segítségével, a 19SZJA (1853) bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve

- vagy attól elkülönítve a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíros formában postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen illetve meghatalmazott útján adhatjátok be:

- a személyi jövedelemadó-bevallással együtt, vagy attól függetlenül az alábbi 18EGYSZA lapot kitöltve,

- amennyiben a munkáltatótok vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2019. május 10-ig lezárt borítékban neki is leadhatjátok.

…a papír alapú rendelkezés esetén a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jeletek, a leragasztás helyén pedig keresztezve az aláírásotok! A neveteket is ráírhatjátok, ez nem befolyásolja az érvényességet.

…rendelkezhettek utólagosan is, ha maga az adóbevallás már korábban beadásra került.

…az adóbevallás-tervezet online javítása közben is lehetőség van az 1%-ról rendelkezni.

… a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével egyéni vállalkozók is adhatnak le nyilatkozatot.

… ha meghatalmazott (pl. könyvelő) útján adjátok le a nyilatkozatot, a rendelkező nyilatkozatra vonatkozó jogosultságot is be kell jelenteni.

1% nyilatkozat letöltése