Így segíthetsz

Áttekintés


Sportolj értünk! Csatlakozz a Világszép önkéntesekhez! Tárgyi adománnyal támogatnék Felajánlom az 1%-ot Pénzadományt ajánlok fel Tartsd nálunk rendezvényedet Adományozz időt és tudást! Támogass minket terméked bevételének egy részével Szervezz önkéntes csapatot kollégáidból

Adományozás

2 000 Ft

5 000 Ft

10 000 Ft

20 000 Ft

50 000 Ft

100 000 Ft


MIRE ELÉG?

2000 Ft

Egy gyermekotthonban élő gyerek napi étkezését biztosítjuk belőle a táborokban.

5000 Ft

A gyerekeknek segítő pszichológus egy órás tanácsadásának költségét fedezi.

10 000 Ft

Outdoor túrafelszerelést tudunk venni belőle egy gyermekotthonban élő gyereknek, aki részt vesz az expedíciós élménytáborunkban.

20 000 Ft

Vásárolunk belőle még egy törpekecskét, aki nagy segítségünk, amikor a gyerekeknél a türelmet, a bizalmat és feltétel nélküli elfogadást fejlesztjük paloznaki táboraink alkalmával.

50 000 Ft

Egy teljes trimeszter kreatív alapanyagait biztosítani tudjuk belőle a Létra Klubban.

100 000 Ft

Szexuáledukációs workshopot szervezünk belőle egy gyermekotthon kamaszai számára.

500 000 Ft

Krízis alapunk most pont ennyit szeretne összegyűjteni, hogy kifizethessük belőle egyik pártfogoltunk éves lakhatásának a díját, aki speciális utógondozásra szorul.

1 000 000 Ft

Kifizetnénk belőle annak a kisbusznak az éves díját, ami a Létra klub foglalkozásaira szállítja a gyerekotthonban élő Világszép gyerekeket.

5 000 000 Ft

Megvennék belőle a kisbuszt, amivel a gyermekotthonban élő gyerekeket szállíthatnánk programjainkra.

Támogass mesével!

Zalka Csenge Virág, alapítványunk mesemondó programjának vezetője különleges mesecsokrot válogatott össze nektek! A mini-könyv ingyenesen letölthető, azonban ha lehetőséged van rá, támogass minket adománnyal, hogy fenntarthassuk gyermekotthonban élő gyerekeket segítő programjainkat. Nagy szükségünk van most a segítségedre ahhoz, hogy ebben a nehéz időszakban is a gyerekekkel maradhassunk és továbbra is biztos pontot jelenthessünk az életükben, ezért előre is köszönjük, ha lehetőségedhez mérten támogatsz minket.

ADOMÁNYOZOK! (katt)

Ha szeretnéd negyedévente megkapni meseszakértőnk válogatását, válj rendszeres adományozónkká! A havi rendszerességű adományozást szintén a fenti linken tudod beállítani, a megjegyzés rovatban tüntesd fel: "mesetarisznya"!

Mesetarisznya kicsiknek


Miért mesélünk?

A mesemondás tizedik éve jelenti szívét lelkét a Világszép Alapítvány gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeket támogató tevékenységének. Az élőszavas mesélés számunkra híd a gyermekotthonokban cseperedő gyerekekhez, a rendszeres látogatások pedig lehetőséget kínálnak arra, hogy biztos pontot jelenthessünk folyton változó életükben. Programunk önkéntesei minőségi időt töltenek a gyerekekkel, nyitott odafigyeléssel igyekeznek meghitt, örömteli pillanatokat csempészni kicsik és nagyobbak mindennapjaiba, a mesékkel együtt pedig elvinni nekik azt az üzenetet, hogy "a végén minden jóra fordul". Úgy gondoljuk, erre a hitre, ősbizalomra most minden eddiginél nagyobb szükség van, ezért szeretettel nyújtjuk át nektek meseválogatásunkat.

Vállalati önkéntesség

Paloznaki és budapesti központjainkban számos lehetőség kínálkozik munkahelyi közösségek, vagy egyéni munkavállalók számára, hogy tevékenyen segítsék munkánkat, fejlesszék a gyerekeket támogató környezetet.

Jelenleg a következő folyamatok kapcsán volna hasznos számunkra vállalati csapatok, munkavállalók segítsége:

Egyéni lehetőségek:
- mentorálás
- szakmai mentorálás (felvételi/egyéb felkészítés)
- nyelvtanulás támogatása (angol beszélgetés, korrepetálás)
- workshopok és tanácsadás a Létra Klubban, amely az önálló életre való felkészülésben segíthet gyermekvédelmi gondoskodásban élő támogatottjainknak (pl. alapvető pénzügyi, IT, jogi ismeretek)

Csoportos önkéntesség:
- Szezonális munkák paloznaki Meseközpontunkban (pl. kertészeti vagy kisebb konstrukciós munkák)
- Pendula Óvodánk és Létra Klubunk fejlődését számos módon támogathatják vállalati önkéntes csapatok – akár a gyerekekkel együtt is – hasznos fejlesztéseket kezdeményezve az épület belső és külső tereiben

Az aktuális, vállalati önkéntes lehetőségekkel kapcsolatban a kertesz.noemi@vilagszepalapitvany.hu email címen örömmel adunk részletes, friss információt.

Fejleszd velünk csapatod, szervezeted!

MESÉS LÉLEKFRISSÍTŐ A VILÁGSZÉP ALAPÍTVÁNNYAL

Támogass gyermekotthonban élő gyerekeket csapatépítő programoddal!

Mesés Lélekfrissítő
"
Mert a mesék varázsa nem csak a gyerekeké"

Drámapedagógus, tréner és hivatásos mesemondó kollégáinkkal hoztuk létre a Mesés Lélekfrissítőt, amely a mesék örömét és bölcsességét ötvözi csapatépítő és szervezetfejlesztő technikákkal. Ez a program különleges történetek, csoportos feladatok, kreatív, önismereti játékok és egy egyedi helyszín által kiemel a hétköznapokból, lehetőséget kínálva egymás és önmagunk teljesebb megismerésére, kikapcsolódásra és a kreativitás kibontakoztatására.

Rólunk mondták

„Kikapcsolódás volt, teljesen feltöltött!”
„Soha nem találkoztam még hivatásos mesemondóval szuper élmény volt!”
„Nagyon jó volt átélni az alkotás folyamatát és hogy olyan fordulatokat találunk ki, amiket gyerekkorunkban átéltünk, használtunk, jó volt ezeket felidézni.”
„Minden, ami itt történt velem, hasznos volt, és ha most hazamegyek, el fogom mesélni a feleségemnek, hogy bizony van olyan csapatépítés, ami tényleg jó.”

Hol, mikor, hogyan?

Csapatépítő programunk fél napos, egy napos vagy több (2-3) napos változatban rendelhető.
Az egynapos csapatépítés helyszíne a Világszép Alapítvány budapesti központjában található, újonnan kialakított, modern és egyedi Létra Klub (Bővebb információ.)
A több napos csapatépítéshez paloznaki központunkat ajánljuk, amely nemcsak táboraink alkalmával, de vállalati tréningek helyszíneként is bizonyított. (Bővebben információ.)

A Mesés Lélekfrissítő teljes bevétele a gyermekotthonban élő gyerekeket támogatja.

További információ és kapcsolat:
Horváth-Kertész Noémi, adományszervezési és kommunikációs vezető
kertesz.noemi@vilagszepalapitvany.hu
+36 70 678 3939

Mesés Lélekfrissítő KIAJÁNLÓ

Bérelj ki minket!

A Világszép Alapítvány budapesti és paloznaki központja egyaránt alkalmas vállalati vagy privát rendezvények, csapatépítések, képzések, workshopok, kulturális események megtartására.

A Világszép Alapítvány budapesti és paloznaki központja egyaránt alkalmas vállalati vagy privát rendezvények, csapatépítések, képzések, workshopok, kulturális események megtartására. Különösen azoknak a cégeknek ajánljuk ezeket a helyszíneket, akik szeretnének kilépni a fenti programok megszokott sémájából, ezért különleges hangulatú helyszínnel és lehetőségekkel inspirálnák munkavállalóikat.

Tégy jót - egy jó helyen: PALOZNAK

Tégy jót - egy jó helyen: BUDAPEST, Létra Klub

A paloznaki Meseközpont épületeiben és kertjében számos közösségi tér ad lehetőséget csapatépítő, szervezetfejlesztő programok megvalósítására. Bár a komplexum szinte minden pontjáról páratlan balatoni panoráma tárul elénk, a paloznaki létesítmény legegyedibb hangulatú helyisége az ún. Babzsákos Terem, amely végtelenbe nyúló kilátással ad szárnyakat a kreativitás, a szabadságérzet, a felszabadult együttlét kibontakozásának. Az Óperenciás épület hatalmas étkezője közös reggeliken, ebédeken, vacsorákon túl az aktív kikapcsolódás helyszíne is (ping-pong asztallal, csocsóval, társasjátékokkal). Az 1 hektáros, gondozott, dús növényzetű parkot patak szeli át, partján padokkal, pergolával. Programjaink során mindig nagy népszerűségnek örvend Madárházunk, ahol számos madárfaj életébe tekinthetnek be a vendégek madárgondozónk segítségével. Az itt töltött idő lehetőséget ad önmagunk és egymás mélyebb megismerésére is. A madarak mellett a Meseközpont bájos törpekecskéi is képesek bármilyen programot vidámmá varázsolni! A helyszín lehetőséget ad az elvonulásra, a meghitt természeti környezet mellett azonban központunk közelében kiépült infrastruktúra, számos további kikapcsolódási lehetőség (borospince, étterem, strand, kalandpark, erdei túraútvonal és kilátó) található. Paloznaki ingatlanunk 29 fő számára tud szállást biztosítani és változatos tereket ajánlani a közös programokhoz.

Hűvösvölgyi úti központunk sport és színházteremmel, szabadtéri amfiteátrummal, csapatos főzésre is alkalmas tankonyhával, egybenyitható és szeparálható közöségi terekkel kínál különleges lehetőséget azoknak, akik a megszokottól eltérő helyszínt keresnek céges rendezvényeikhez, vagy életük egy fontos eseményéhez.

További részletekért kattints a fenti kiajánlókra, és/vagy fordulj bizalommal Horváth-Kertész Noémi adományszerző és kommunikációs munkatársunkhoz: kertesz.noemi@vilagszepalapitvany.hu
+36 70 678 3939

Vállalati együttműködés

Számos egyéni, kreatív ötletünk és javaslatunk van arra, ha vállalatként szeretnétek támogatni a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeknek kialakított programjainkat. Az alábbiak csak példák. Ha úgy érzed, szívesen kapcsolódnátok hozzánk munkatársaiddal, Horváth-Kertész Noémi adományszervezési és kommunikációs vezetőnk várja emailed, hívásod: kertesz.noemi@vilagszepalapitvany.hu, +36706783939)

TÁMOGASS MINKET TERMÉKED BEVÉTELÉNEK EGY RÉSZÉVEL

Ha egy terméked bevételének egy bizonyos százalékával támogatsz minket, azzal nem csupán rajtunk keresztül segíted a gyermekotthonban élő gyerekek ügyét, de vásárlóidon keresztül szélesebb körben is felhívhatod az emberek figyelmét a gyermekvédelem fontosságára és a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek helyzetére.

KREATÍV SZPONZORÁCIÓ

Másképp segítenél nekünk? Ha megosztod velünk, számodra mi volna a fontos az együttműködésünk során, egyedi, kreatív szponzorációs lehetőségeket dolgozunk ki számodra. A részletekért keresd Noémit a kertesz.noemi@vilagszepalapitvany.hu címen, vagy a +36706783939-es telefonszámon.

Légy te is Világszép önkéntes!


Mentor és mesemondó programunkba legközelebb 2020 nyarán várjuk majd önkéntesek jelentkezését. További információért iratkozz fel hírlevelünkre, és kövesd facebook oldalunkat.

Közvetlen utalás

Amennyiben közvetlen utalással szeretnéd támogatni alapítványunkat, adományodat az alábbi bankszámla számon várjuk.
A közlemény rovatba kérjük írd be: adomány.

HUF számla: 11600006-00000000-81491836 (Erste Bank)
EUR számla: 11600006-00000000-81491850 (Erste Bank)

Tárgyi adomány

Most nem találkozhatunk a gyerekekkel, akik a legfontosabbak számunkra - de online tartjuk a kapcsolatot, és sok téren segítünk, ahogy tudunk. Igyekszünk "világszép" pillanatokat varázsolni a gyermekotthonok falai közé! Sokféle tárgyi adomány szükséges ehhez - amelyekkel lehet, hogy épp te tudsz most segtteni nekünk!

LAPTOP, ROUTER, TELEFON
Ahhoz, hogy mentoraink és munkatársaink továbbra is biztos pontot jelenthessenek a gyerekek életében, illetve a gyerekek eleget tudjanak tenni iskolai feladataiknak, sajnos több gyermekotthonban még nem áll rendelkezésre, vagy igencsak hiányos a technikai háttér. A tanuláshoz, kapcsolattartáshoz jelenleg a következő eszközökre van hatalmas szükség:
-
routerek – lehetőleg mobilinternettel
- laptopok / számítógépek tanuláshoz
- mobilinternettel rendelkező okostelefon kapcsolattartáshoz.

TÁPSZER ÉS PELENKA
Egy vidéki gyermekotthon partnerünk legkisebb lakóinak pedig sürgősen szüksége lenne tápszerre és pelenkára az alábbi listáról:
-
Lactogen Harmony 0+
- Beba HA optipro
- Milumil HA optima
- Beba koraszülött tápszer
- Milupa 1
- Pelenkából bármilyen méret, kivéve a koraszülötteknek való.

VÉDŐFELSZERELÉS
Tudjuk, hogy mindenütt hatalmas a hiány maszkokból, gumikesztyűből – ez sajnos a gyermekotthonokban is így van. A koronavírus veszély mellett több otthonban most nátha és influenza dönti ágyba az összezárt gyerekeket – fontos lenne, hogy a még egészségesek, főként az emberfeletti munkát végző nevelők egészségesek is maradjanak. Maszkokra, gumikesztyűre van szükség - sürgősen.

Ha neked van otthon vagy az irodádban a fentiek közül bármi, amit már/épp nem használsz, keresd kolléganőnket: Pataki Melinda pataki.melinda@vilagszepalapitvany.hu
Ha pénzadománnyal támogatnád a fentiek beszerzését, kattints ADOMÁNYOZÁS oldalunkra.
KÖSZÖNJÜK,HOGY SEGÍTESZ!

Sportolj értünk!

Légy te is jótékony sportoló!

Tűzz ki magadnak bármilyen sport célt: fuss egy félmaratont, vagy akár csak 5 kilométert, bringázz egy nagyot, ússz sok hosszt, és hívd fel minden lépéseddel, karcsapásoddal a figyelmet egy általad támogatott nemes ügyre.

SPORTOLJ ÉRTÜNK!

Hogyan csináld?

1. Válassz ki egy szívedhez közel álló nemes ügyet, célt, alapítványt.

2. Mutasd be a barátaidnak ezt a nemes ügyet, vagy célt (például a közösségi média, illetve ezt támogató adománygyűjtő oldalak - pl. a jougyekert.hu - segítségével.

3. Kérd meg barátaidat, támogassák futásod/úszásod/egyebed adományukkal.

4. Fuss, ússz, bringázz a jó célért a kiválasztott versenyen.

5. Az összegyűlt összeget juttasd el a kiválasztott szervezetnek.

Szeretnél a Világszép Alapítványért sportolni? Írj Noéminek a kertesz.noemi@vilagszepalapitvany.hu címre és segítünk! :-)

Adományozz időt és tudást!

Kis csapatunk hatalmas lelkesedéssel rengeteg feladatot végez, így mindig jól jön a segítség. Jelenleg az adminisztráció, a szervezet fejlesztése, valamint a marketing és a kommunikáció terén találkozunk a legtöbb olyan kihívással, amelyek kapcsán hatalmas segítséget jelentene a pro-bono felajánlás, de szinte minden szakmai területen akadnak lefedetlen feladatok. Ha úgy érzed, tudsz/tudtok nekünk segíteni munkatársaiddal, Noémi várja hívásod, emailed: kertesz.noemi@vilagszepalapitvany.hu, +36 70 678 3939

1% felajánlása

SOK KICSI IS SOKRA MEGY

Az idén is lehetőségetek van arra, hogy amikor befizetett személyi jövedelemadótok 1%-áról rendelkeztek, támogassátok a Világszép Alapítvány (18146145-2-19) munkáját. Az szja 1% felajánlása egy kis papírmunkán kívül semmibe sem kerül, ugyanakkor nagyon sokat segíthettek vele!

A felajánlást egyszerűen és gyorsan megtehetitek. Az erről szóló rendelkező nyilatkozatot akár az adóbevallás részeként, akár teljesen függetlenül az adóbevallástól, de legkésőbb 2021. május 20-ig lehet megküldeni az adóhatóság részére postai vagy elektronikus úton.

A rendelkezés módja a NAV által elfogadott 19SZJA-EGYSZA nyomtatvány beküldése, melynek a kedvezményezett civil szervezetre vonatkozó részét alább segítségül előre kitöltöttük.

Amennyiben rendelkeztek elektronikus tárhellyel, a nyilatkozatot a legegyszerűbb módon, elektronikus úton adhatjátok be:

- az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy

- az ÁNYK keretprogram segítségével, a 19SZJA (1853) bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve

- vagy attól elkülönítve a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíros formában postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen illetve meghatalmazott útján adhatjátok be:

- a személyi jövedelemadó-bevallással együtt, vagy attól függetlenül az alábbi 18EGYSZA lapot kitöltve,

- amennyiben a munkáltatótok vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2019. május 10-ig lezárt borítékban neki is leadhatjátok.

…a papír alapú rendelkezés esetén a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jeletek, a leragasztás helyén pedig keresztezve az aláírásotok! A neveteket is ráírhatjátok, ez nem befolyásolja az érvényességet.

…rendelkezhettek utólagosan is, ha maga az adóbevallás már korábban beadásra került.

…az adóbevallás-tervezet online javítása közben is lehetőség van az 1%-ról rendelkezni.

… a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével egyéni vállalkozók is adhatnak le nyilatkozatot.

… ha meghatalmazott (pl. könyvelő) útján adjátok le a nyilatkozatot, a rendelkező nyilatkozatra vonatkozó jogosultságot is be kell jelenteni.

1% nyilatkozat letöltése