Így segíthetsz

Egyéni önkéntesség

LÉGY VILÁGSZÉP MESEMONDÓ VAGY MENTOR!

Csatlakozz önkéntes programjainkhoz, hogy egyéni figyelmet és együtt töltött időt adományozva segíthess gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeknek.

Önkéntes programjainkhoz legközelebb 2019. tavaszán csatlakozhatsz.

Ha szeretnél erről hírt kapni, iratkozz fel hírlevelünkre, és/vagy kövess minket a facebookon.

Vállalati önkéntesség

Paloznaki és budapesti központjainkban számos lehetőség kínálkozik munkahelyi közösségek, vagy egyéni munkavállalók számára, hogy tevékenyen segítsék munkánkat, fejlesszék a gyerekeket támogató környezetet.

Jelenleg a következő folyamatok kapcsán volna hasznos számunkra vállalati csapatok, munkavállalók segítsége:

Egyéni lehetőségek:
- mentorálás
- szakmai mentorálás (felvételi/egyéb felkészítés)
- nyelvtanulás támogatása (angol beszélgetés, korrepetálás)
- workshopok és tanácsadás a Létra Klubban, amely az önálló életre való felkészülésben segíthet gyermekvédelmi gondoskodásban élő támogatottjainknak (pl. alapvető pénzügyi, IT, jogi ismeretek)

Csoportos önkéntesség:
- Szezonális munkák paloznaki Meseközpontunkban (pl. kertészeti vagy kisebb konstrukciós munkák)

Az aktuális, vállalati önkéntes lehetőségekkel kapcsolatban a kertesz.noemi@vilagszepalapitvany.hu email címen örömmel adunk részletes, friss információt.

Adományozás

2 000 Ft

5 000 Ft

10 000 Ft

20 000 Ft

Rendezvény

A Világszép Alapítvány budapesti és paloznaki központja egyaránt alkalmas vállalati vagy privát rendezvények, csapatépítések, képzések, workshopok, kulturális események megtartására.

Különösen azoknak a cégeknek ajánljuk ezeket a helyszíneket, akik szeretnének kilépni a fenti programok megszokott sémájából, ezért különleges hangulatú helyszínnel és lehetőségekkel inspirálnák munkavállalóikat.

A paloznaki Meseközpont épületeiben és kertjében számos közösségi tér ad lehetőséget csapatépítő, szervezetfejlesztő programok megvalósítására. Bár a komplexum szinte minden pontjáról páratlan balatoni panoráma tárul elénk, a paloznaki létesítmény legegyedibb hangulatú helyisége az ún. Babzsákos Terem, amely végtelenbe nyúló kilátással ad szárnyakat a kreativitás, a szabadságérzet, a felszabadult együttlét kibontakozásának. Az Óperenciás épület hatalmas étkezője közös reggeliken, ebédeken, vacsorákon túl az aktív kikapcsolódás helyszíne is (ping-pong asztallal, csocsóval, társasjátékokkal). Az 1 hektáros, gondozott, dús növényzetű parkot patak szeli át, partján padokkal, pergolával. Programjaink során mindig nagy népszerűségnek örvend Madárházunk, ahol számos madárfaj életébe tekinthetnek be a vendégek madárgondozónk segítségével. Az itt töltött idő lehetőséget ad önmagunk és egymás mélyebb megismerésére is. A madarak mellett a Meseközpont bájos törpekecskéi is képesek bármilyen programot vidámmá varázsolni! A helyszín lehetőséget ad az elvonulásra, a meghitt természeti környezet mellett azonban központunk közelében kiépült infrastruktúra, számos további kikapcsolódási lehetőség (borospince, étterem, strand, kalandpark, erdei túraútvonal és kilátó) található. Paloznaki ingatlanunk 29 fő számára tud szállást biztosítani és változatos tereket ajánlani a közös programokhoz.

Hűvösvölgyi úti központunk sport és színházteremmel, szabadtéri amfiteátrummal, csapatos főzésre is alkalmas tankonyhával, egybenyitható és szeparálható közöségi terekkel kínál különleges lehetőséget azoknak, akik a megszokottól eltérő helyszínt keresnek céges rendezvényeikhez, vagy életük egy fontos eseményéhez.

További részletekért fordulj bizalommal Horváth-Kertész Noémi adományszerző és kommunikációs munkatársunkhoz: kertesz.noemi@vilagszepalapitvany.hu

Közvetlen utalás

Amennyiben közvetlen utalással szeretnéd támogatni alapítványunkat, adományodat az alábbi bankszámla számon várjuk.
A közlemény rovatba kérjük írd be: adomány.

Bankszámlaszámunk: HUF 10300002-10512443-49020010 (Erste Bank)

1% felajánlása

SOK KICSI IS SOKRA MEGY

Az idén is lehetőségetek van arra, hogy amikor befizetett személyi jövedelemadótok 1%-áról rendelkeztek, támogassátok a Világszép Alapítvány (18146145-2-19) munkáját. Az szja 1% felajánlása egy kis papírmunkán kívül semmibe sem kerül, ugyanakkor nagyon sokat segíthettek vele!

A felajánlást – függetlenül az szja-bevallás formájától – a egyszerűen és gyorsan megtehetitek. Az erről szóló rendelkező nyilatkozatot akár az adóbevallás részeként, akár teljesen függetlenül az adóbevallástól, de legkésőbb 2018. május 22-ig lehet megküldeni az adóhatóság részére postai vagy elektronikus úton.

A rendelkezés módja a NAV által elfogadott 17SZJA-EGYSZA nyomtatvány beküldése, melynek a kedvezményezett civil szervezetre vonatkozó részét segítségül előre kitöltöttük, és levelünkhöz mellékeltük.

1. Postai úton, az adóbevallás részeként, a bevalláshoz kapcsolt EGYSZA lap kitöltésével és együttes feladásával.
  2. Postai úton, az adóbevallástól függetlenül, önállóan lezárt, adóazonosító jellel, névvel ellátott, aláírt borítékban. Ebben az esetben a fentiek szerint elkészített borítékot egy külső borítékba helyezve kell beküldeni az adóhatóság lakhelyünk szerinti illetékes szervének levelezési címére (címek a http://nav.gov.hu/nav/igazgatosagok oldalon). Postai benyújtásra az elektronikus bevallóknak is lehetőségük van.
  3. Amennyiben rendelkeztek ügyfélkapuval, és a NAV által készített bevallási tervezetet az erre a célra kialakított on-line felületen módosítjátok, vagy magatok készítitek el és elektronikusan külditek be, akkor ugyanezen a felületen az szja 1 százalékáról is rendelkezhettek. Ebben az esetben a 17SZJA jelű bevallás EGYSZA lapját kell a bevallással egyidejűleg kitölteni és elektronikusan továbbítani.

…a papír alapú rendelkezés esetén a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jeletek, a leragasztás helyén pedig keresztezve az aláírásotok! A neveteket is ráírhatjátok, ez nem befolyásolja az érvényességet.

…rendelkezhettek utólagosan is, ha maga az adóbevallást már korábban postázásra vagy elektronikus beadásra került.

…ha a NAV készíti el az adóbevallásotok, az 1 % felajánlására akkor is lehetőség van. Ebben az esetben is külön - a fent említett módok egyikén - küldhető el 16EGYSZA nyomtatvány a NAV lakóhely szerinti illetékes szervéhez. Emellett az adóbevallás-tervezet online javítása közben is lehetőség van az 1%-ról rendelkezni.

1% nyilatkozat letöltése