Mentor program

A Világszép Alapítvány óvodáskortól fiatal felnőtt korig támogatja a vele kapcsolatba kerülő gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat. Táboraink, Műhelyeink és az Önkéntes mesélés csoportos formában segíti és fejleszti a fiatalokat, míg mentor és karrier programunk az egyéni figyelemre fókuszálva járul hozzá ahhoz, hogy a fiatalok elérjék a saját maguk által kitűzött céljaikat. Úgy gondoljuk, programjaink együttesen, egymást kiegészítve működnek hatékonyan, ezért célunk, hogy a velünk együttműködő fiatalok párhuzamosan mindegyik programunkban részt vegyenek.

A Mentorprogram célja
Mentorprogramunkat az a felismerésünk hívta életre, hogy a gyermekvédelemben felnövekvő, illetve onnan éppen kikerülő gyermekek a rendszer sajátosságai miatt (különös tekintettel a szakemberek túlterheltségére) sajnos gyakran kevés folyamatos egyéni figyelemben részesülnek. Célunk, hogy a személyre szóló figyelem megadása által a gyermek felfedezze saját „legszebb szépét”, vagyis azt a tehetséget, mely önbizalmat adhat számára, és ami motiválhatja őt mindennapjaiban. Hisszük, hogy a folyamatos visszajelzés és pozitív megerősítés által hatni tudunk a mentorált esetleges viselkedési és tanulási zavaraira. Továbbá úgy gondoljuk, az egyéni figyelem megadása által tudunk hatékonyan reagálni a gyermekek különböző, olykor rendkívüli élethelyzeteire.

A mentoráltakról
Mentorprogramunkat azon gyermekotthonokban működtetjük, melyekkel alapítványunknak kialakult kapcsolata van más, már futó programjaink által.
Ezekben a gyermekotthonokban élő bármely fiatal jogosult részt venni Mentorprogramunkban, amennyiben betöltötte 7. életévét és egy megállapodás keretében kinyilvánítja, hogy vállalja a programba lépés feltételeit.

Mentoraink
Világszép mentoraink önkéntes módon végzik a mentorálási tevékenységet.

Mentor programunkhoz szintén csatlakozhatsz önkéntesként. Ha érdekel ez a lehetőség, kattints az ÖNKÉNTESSÉG oldalra.