Önkénteseink

Hogy milyen Világszép önkéntesnek lenni?

Első Világszép táborozásom: utolsó pillanatos beugrás, 6 nap, számomra ismeretlen 10-19 éves gyerekekkel. 14 fő, ebből 13 fiú. Amikor erről mesélek, ez az általános reakció: "Úristen! Kemény lehetett". Ebből a statisztikából én sem arra számítottam, hogy életem legszebb, legtisztább kapcsolódásokkal és rengeteg, hasfájós kacagással teli hete lesz... A legnagyobb bajom az volt, hogy néniztek. :-)

Neisz Laura

Régi vágyam az alapítvány tagjaként mesélni, gyerekekkel foglalkozni. Adni valamit, ami nekik nem adatik meg, mint az egészséges családokban. Kihívás és izgalmas feladat is egyben, mivel a munkám nem a gyermekvédelemhez kapcsolódik. A gyerkőcök tündériek, még ha vadócok, akkor is. Nagyon jó a mesélő csapat és nekem a csúcs mindig az, amikor dal van a mesében és énekelünk együtt.
Bárány Attila

Pszt, elárulok egy titkot. Azt, hogy miért vagyok önkéntes mesemondó egy gyerekotthonban. Egyszerűen azért, mert jó! :-) Nem azt mondom, hogy könnyű, vagy, hogy mindig vidám. (Egyébként sokszor az.) De a mese és a mesélés közben megélt közös élmények minden alkalommal feledhetetlenné teszik ezeket a pillanatokat. Hát ezekért a pillanatmorzsákért jó. Nagyon jó.
Lengyel Melinda

Ha kedvet érzel magadban, hogy te is csatlakozz a Világszép Önkéntesek csapatához, az Egyéni önkéntesség oldalon találsz további infót.