Egyéni önkéntesség

MESEMONDÓ KÉPZÉS 2019
Budapest, Miskolc

"...elindulsz, hogy mesélj, és nagyon fáradt vagy… Odaérsz, megállsz, a lelked utolér, megérkezel. Belépsz az ajtón, és akkor… az valami más. Valaki megölel, pedig nem is ismer igazán, visszaöleled. Valaki rád néz, s tudod, hogy lát téged, mert te is látod őt. Megjött a mesemondó – mondják. Te mesélsz, ők veled vannak, biztonságban..."
(Noémi, önkéntes mesemondó).

„Szeretek mesélni, szeretek jót tenni. Ma már tudom, hogy ez nem elég, sokkal kevesebb kell. Csak magamat kell adnom, teljesen ott lenni, teljesítménykényszer nélkül, a legnagyobb gyermeki nyitottsággal, a felnőtt értő, játékos szívével. Hálás vagyok a srácoknak, hogy mindezt megtanulhattam Tőlük.” (Bea, önkéntes mesemondó)

Igen, ismét itt a lehetőség!!! Eltelt közel egy év és mi újra önkéntes mesemondókat keresünk azért, hogy hétről hétre újabb és újabb varázslatos történetek juthassanak el a gyermekvédelemben élő gyerekekhez, fiatalokhoz. Önkéntes mesemondóink az élőszóval mesélt meséken, a mécseseken és a meseolajon kívül magukkal viszik a nyitottságot, az értő figyelmet és persze sok-sok szeretetet is az alapítványunkkal együttműködő budapesti és diósgyőri gyermekotthonokba.

Örömmel várjuk jelentkezésedet mesemondó csapatunkba, ha elkötelezett vagy a gyermekvédelemben élő gyerekek ügye iránt; szereted a meséket; empatikusnak, elfogadónak érzed magad; és 2020. januárjától kezdődően legalább egy éven keresztül tudsz havi egy estét szánni a gyerekekre és a mesemondásra.

A Világszép önkéntes munkát előzetes ismerkedés és alapos, sokrétű felkészítő képzés előzi meg, melynek elvégzése feltétele a mesemondóinkhoz való csatlakozásnak. Az idei, ősszel induló KÉPZÉS DÁTUMAI: OKTÓBER 5-6., NOVEMBER 9. és NOVEMBER 16. Önkéntes mesélő csapatunk munkáját csoportos és egyéni konzultációs lehetőségekkel, valamint lélekfrissítő és közösségépítő programokkal segítjük.

Ha te is szeretnél jó hangulatú, összetartó mesemondó közösségünkhöz csatlakozni, akkor minél hamarabb, de legkésőbb 2019. JÚLIUS 31-ig juttasd el a jelentkezésedet (ÖNÉLETRAJZODAT és MOTIVÁCIÓS LEVELEDET) a borsos.rita@vilagszepalapitvany.hu e-mail címre. A motivációs leveledben, kérjük, térj ki az alábbi kérdésekre is:
- Miért szeretnél gyermekvédelemben élő gyerekekkel foglalkozni?
- Milyen kapcsolatod van a mesékkel?
- Mit gondolsz, számodra milyen szépségei és nehézségei lehetnek az önkéntes mesélésnek?

AMENNYIBEN A MENTOR PROGRAMUNK TERÜLETÉN NYÍLÓ ÖNKÉNTES LEHETŐSÉGEK IRÁNT ÉRDEKLŐDSZ, KÉRJÜK, KÖVESD FACEBOOK OLDALUNKAT, VAGY LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA ELÉRHETŐSÉGEINK VALAMELYIKÉN.

Ha szeretnél többet megtudni a Világszép Alapítványról, az önkéntességről, vagy kérdésed van a jelentkezéssel kapcsolatban, látogass el web és Facebook oldalunkra: www.vilagszepalapitvany.hu és www.facebook.com/vilagszep, vagy keress minket bátran a 70/366-2978-as telefonszámon.