Táborok

Gyermekvédelemben élő gyerekek és fiatalok számára, paloznaki központunkban szervezett táboraink alapja, hogy minden gyerek egyéni érdeklődésének és életkorának megfelelő támogatást kapjon. Sikerélményeiken és pozitív megerősítéseken keresztül lehetőségük van megtalálni belső erőforrásaikat, amelyekre építkezve könnyebben állják meg helyüket a hétköznapok viszontagságai között.

Az együtt töltött, minőségi idő lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek és fiatalok megéljék a feltétel nélküli elfogadást, bizalmat és szeretetet, miközben tapasztalati úton fejleszthetik készségeiket, szereznek ismereteket egyéni és csoportos működésükről, saját határaikról.

Óvodás és kisiskolás korú gyerekek számára Mesetáborokat szervezünk, ahol az egyéni figyelem és biztonságos elfogadó környezet kerül előtérbe. A mesepedagógia és az ehhez kapcsolódó művészet és dráma-pedagógia segítségével izgalmas mesés kalandokra hívjuk a gyerekeket.

Kiskamasz korosztálynak a DEMOWOOD egyesülettel karöltve életmód és design táborban a közösségi alkotás élményével gazdagodnak a fiatalok miközben a tudatos, függőségmentes életet is megismerik. Formatervező, fényképész, grafika és animációs foglalkozásokon keresztül fejlesztik készségeiket és tanulnak meg együttműködni.

Kamasz korú fiatalok esetében a csoport érdeklődésének és élethelyzetének megfelelő programot kínálunk. Expediciós táborok keretében ismerkedhetnek meg a felelősségvállalás és döntéshozatal következményeivel. Karriertáborunkban lehetőségük van magukat kipróbálni különböző szakmákban, és ezáltal egy élményalapú betekintést nyernek a munka világba.

Fiatal felnőttek számára az önkéntesképző programunkat alakítottuk ki, amiben azok vesznek részt akik szeretnének visszacsatlakozni az alapítvány munkájába és önkéntesként szeretnék továbbadni tudásukat a fiatalok számára.