Légy te is Világszép önkéntes!

Alapítványunk két fő tevékenysége, a mesemondás és a mentor program kapcsán csatlakozhatsz hozzánk önkéntesként. Legközelebb 2021. nyár végén indítjuk képzésünket. Ha érdekel téged ez a lehetőség, kövesd facebook oldalunkat és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess a 2021-es önkéntes programok részleteiről.

 

Miért jó Világszép önkéntesnek lenni?

„Amikor beléptem, épp keresztbe rohangáltak a szobában az asztalok tetején vagy ordítottak. Aztán leültem, mesélni kezdtem, de közbeszóltak, hogy nem ezt kérik, hanem egy másikat. A mese közepére csend volt, hárman néztek csillogó szemmel és várták, hogy mi fog történni. Ez az egyik legjobb érzés a világon. Így velük lenni.”

Barzsó Judit önkéntes mesemondó

„Mese után az egyik kisfiú megkérdezte, meghallgatnám-e hogyan zongorázik. Az előtérben volt egy pianínó, elkezdett rajta játszani, és ügyes volt. Persze, nem hibátlan, de ügyes, de láttam rajta, hogy neki az a fontos, hogy valakinek megmutathatta. Akkor döbbentem rá, hogy ilyen apróságok, mint, hogy valaki tényleg érdeklődéssel, és figyelemmel fordul feléjük, és afelé, ami épp őket foglalkoztatja, mennyit számít. El is játszotta mind a három dallamot, amit ismert, és láttam, hogy boldoggá teszi, hogy én meghallgattam.”

Keresztury Ágnes, önkéntes mesemondó

„Mióta elment a nevelő, aki fontos volt nekünk, minden nagyon rossz. Most a mentorom az egyetlen felnőtt, akiben úgy érzem, igazán megbízhatok és mindent elmondhatok neki.”

mentorált fiatal

„A Világszép mentorok nem olyanok, mint mások. Ők tényleg jönnek, lehet rájuk számítani és nem tűnnek csak úgy el.”

mentorált fiatal

Hogyan működik önkéntes programunk?

Mentoraink és mesemondóink mind nyitott, pozitív egyéniségek; gondolkodásuk megoldásközpontú; rugalmasan reagálnak egyéni igényekre és helyzetekre; mindemellett aktív tagjai támogató, önfejlesztő közösségünknek. Önkénteseink személyes és szakmai háttere is rendkívül színes, így a Világszép gyerekek és fiatalok a legkülönbözőbb lehetőségekkel, tapasztalatokkal, készségekkel ismerkedhetnek meg.
A Világszép mentor önkéntesek az Alapítványunkhoz való csatlakozáskor vállalják, hogy legalább egy éven keresztül hetente egy órát a mentoráltjukkal töltenek, valamint részt vesznek a havi rendszerességű csoportos és egyéni konzultációs alkalmakon. Mesemondóink vállalják, hogy havonta legalább egyszer elvisznek egy mesét a kiválasztott gyerekotthonba, illetve évente kétszer részt vesznek továbbképzéseinken, esetmegbeszéléseinken.

Minden önkéntesünk számára biztosítjuk az egyéni segítség igénybevételének lehetőségét is. Mindemellett különböző közösségépítő és szakmai programokon való részvételre is van lehetőségük.

Ha te is szeretnél arra az izgalmas, kalandokban és tapasztalásban gazdag útra lépni, amit a Világszép önkéntesség jelent, iratkozz fel hírlevelünkre és kövesd facebook oldalunkat, hogy elsőként értesülhess arról, 2021-ben mikor és hogyan tudsz csatlakozni hozzánk.

 

Mentorkepzes-Paloznak-2020_1-1
Mentorkepzes-Paloznak-2020_22