NEKED CSAK 1%.
NEKI 1 EMBER, AKI CSAK RÁ FIGYEL.

Nyári táborokat szervezünk, minden héten járunk mesét mondani gyermekotthonokba, mentorálunk kisebbeket-nagyobbakat és létrehoztunk két inkluzív intézményt: a Pendula Óvodat és a Létra Klubot, ahol a családban és a gyermekotthonban élő gyerekek együtt fejlődhetnek. Sokfélének tűnhet, de minden(ünk) lényege egy: elfogadó szeretet és egyéni figyelmet adni azoknak, akiknek a legkevesebb jut ebből – a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeknek. Adód 1%-ával ebben segíthetsz nekünk.

A felajánlást egyszerűen és gyorsan megtehetitek. Az erről szóló rendelkező nyilatkozatot akár az adóbevallás részeként, akár teljesen függetlenül az adóbevallástól, de legkésőbb 2021. május 20-ig lehet megküldeni az adóhatóság részére postai vagy elektronikus úton.

A rendelkezés módja a NAV által elfogadott 19SZJA-EGYSZA nyomtatvány beküldése, melynek a kedvezményezett civil szervezetre vonatkozó részét alább segítségül előre kitöltöttük.

Amennyiben rendelkezel elektronikus tárhellyel, a nyilatkozatot a legegyszerűbben elektronikus úton adhatjátok be: https://eszja.nav.gov.hu/ az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével, vagy

– az ÁNYK keretprogram segítségével, a 19SZJA (1853) bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve

– vagy attól elkülönítve a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíros formában postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen illetve meghatalmazott útján adhatjátok be:

– a személyi jövedelemadó-bevallással együtt, vagy attól függetlenül az alábbi 18EGYSZA lapot kitöltve,

– amennyiben a munkáltatótok vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2019. május 10-ig lezárt borítékban neki is leadhatjátok.

…a papír alapú rendelkezés esetén a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jeletek, a leragasztás helyén pedig keresztezve az aláírásotok! A neveteket is ráírhatjátok, ez nem befolyásolja az érvényességet.

…rendelkezhettek utólagosan is, ha maga az adóbevallás már korábban beadásra került.

…az adóbevallás-tervezet online javítása közben is lehetőség van az 1%-ról rendelkezni.

… a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével egyéni vállalkozók is adhatnak le nyilatkozatot.

… ha meghatalmazott (pl. könyvelő) útján adjátok le a nyilatkozatot, a rendelkező nyilatkozatra vonatkozó jogosultságot is be kell jelenteni.

1% nyilatkozat letöltése