ÉRZÉKENYÍTŐ MESEMONDÁS ÉS BESZÉLGETÉS

Egyik legrégebbi tevékenységünk a mesemondás: budapesti gyermekotthonokba visszük el minden egyes héten a mesét és vele azt a hitet, hogy minden jóra fordul. A mesék varázsa, egyetemes bölcsessége azonban nemcsak a gyerekeké. A mese alapvetően felnőtt műfaj (volt), amely képes felszabadítani az elmét és szimbólumai segítségével olyan dolgokat fejezhetünk ki, amiket másképpen nem tudnánk.

Mesemondó programunk vezetője, Zalka Csenge Virág olyan történeteket válogatott össze a világ minden tájáról felnőtteknek, amelyek a mai ember számára különösen fontos témaköröket járnak körül:

• A váltott gyerek és a kedves mostoha – Hagyományos mesék rendhagyó családokról
  • A láthatatlan munka: Mesék nőkről, férfiakról, és nemi szerepekről
  • A halász és a delfinek: Mesék emberről és természetről

A mesék olyan témákat közelítenek meg új irányokból, amelyek a munkavállalók mindennapjainak szerves részét képezik otthon és/vagy a munkahelyükön, és segítenek oldani az ezekkel kapcsolatos nehézségeket.

Bár komoly témákkal foglalkozunk, a mesék varázsának hála a munkavállalók a mesélésekről lélekben felfrissülve térnek vissza a mindennapokba.

A mesemondás időtartama 15-60 perc, amelyet – igény szerint – tematikus, moderált, facilitált beszélgetés követ.

ÉRZÉKENYÍTŐ MESEMONDÁS KIAJÁNLÓ