Legyél Te is a Világszép Klub önkéntese!

Érdekel, hogy a Világszép Alapítvány hogyan támogatja a gyermekvédelemben élő fiatalokat? Szakirányú tanulmányaid (pszichológia, pedagógia, gyógypedagógia, szociális munka) mellett szívesen szereznél gyakorlatot és széleskörű tapasztalatot hátrányos helyzetű gyerekekkel való munkában?

Mi az a Világszép Klub?
Egy közösségi tér, ahova az alapítvánnyal kapcsolatban álló gyermekvédelemben élő fiatalok járnak, és izgalmas foglalkozásokon, valamint projekteken keresztül fejleszthetik képességeiket és kompetenciáikat.

• Mit csinál egy önkéntes a Világszép Klubban?
    2 hetente péntekenként délután kb. 5 óra időtartamban (14:30 és 19:30 között) a Világszép Klub csoportos programjait (animáció, formatervezés, művészetek, tánc, robotika, dráma, gasztro stb.) támogatja, ami többek között az alábbiakat jelenti: foglalkozásvezető melletti asszisztencia, a gyerekek támogatása a foglalkozáson való részvételben, a felmerülő apróbb feladatok és teendők ellátása, a várakozó gyerekekről való gondoskodás, gyerekek felügyelete.

Miért jó önkéntesnek lenni a Világszép Klubban?
Mert ez egy jó lehetőség arra, hogy:
-egy szakmai közösség tagja legyél.
-tapasztalatot szerezz hátrányos helyzetű fiatalokkal való foglalkozásban, csoportvezetésben.
– tapasztalatot szerezz képzett foglalkozásvezetők mellett élmény-, projektpedagógiai és tapasztalati tanulási módszerek alkalmazásában a gyermekvédelemben
– ismereteket szerezz vagy bővítsd tudásodat a gyermekjogokkal kapcsolatban, valamint megismerheted az alapítvány gyermekvédelmi irányelveit
Mindeközben egyéni és csoportos támogatást, valamint szupervíziót biztosítunk számodra.

Ezt a feladatot pont rád szabták, ha jellemzőek rád:
-gyerekközpontúság, a különböző életkorú és hátterű gyerekekhez való kapcsolódás képessége;
-nyitottság, elfogadás;
  -érzékenység a gyerekek speciális igényeire, konfliktusok kezelésére;
  -pro-aktivitás;
  -kitartás és türelem
  -magabiztos, derűs személyiség,
-valamint ha el tudsz köteleződni legalább jövő júniusig a program mellett.

Szakirányú tanulmányok (pszichológia, pedagógia, gyógypedagógia, szociális munka) előnyt jelentenek.

Izgatottan várjuk a jelentkezésedet, ha szeretnél magas színvonalú szakmai közegben, jó hangulatú közösségben tapasztalatot szerezni, és rendelkezel a fenti háttérrel és készségekkel. A jelentkezéshez kattints a google kérdőívre és töltsd ki legkésőbb 2022. október 5ig.
Ha kérdésed van, írj bátran a boda.henrietta@vilagszepalapitvany.hu email címre, vagy hívj minket a 06703852155 telefonszámon!

A beérkezett pályázatok alapján kiválasztott jelentkezők egy Assessment Centeren (csoportos kiválasztási alkalmon) vesznek részt: itt dől el, kik tudnak csatlakozni a programhoz. Az AC időpontja: 2022. október 7. 15:00-19:00.

A kiválasztott önkéntes csapat egy képzésen vesz részt, melynek időpontja előreláthatóan: 2022. október 17. (hétfő) délután.