Mentor program

A gyermekvédelemben élő gyerekek sokszor jóval kevesebb egyéni figyelemben részesülnek, mint amennyire szükségük lenne. Ezért hoztuk létre mentor programunkat, amely önkéntes és szakértő mentorok által ad egyéni figyelmet és elfogadó szeretetet gyerekeknek és fiataloknak 7 éves kortól az önálló élet kezdetéig.

A mentor időt tölt a mentoráltjával. Olyan időt, ami csak róluk, és az adott gyerek egyéni igényeiről szól. Így tudunk a legjobban kapcsolódni a gyerekek igazi szükségleteihez, és valós választ, segítséget, támogatást nyújtani számukra.

Csapatunkat önkéntes és szakértő mentorok alkotják.

Szakértő mentoraink a gyermekvédelemben jeéentős tapaszztalattal bíró segítő szakemberek. Ők azoknak a gyerekeknek segítenek, akik épp krízist, elakadást élnek meg életükben. Emellett ők alakítják a mentor program szakmai hátterét, ők szervezik és tartják az önkéntes mentorok képzéseit, programjait, csoportos és egyéni konzultációit, lélekfrissítő programjait. Kapcsolatot tartanak a gyermekotthonok vezetőivel és a nevelőkkel, napi szinten követik a velünk kapcsolatban álló 4 gyermekotthonban élő összes gyerek sorsát, hogy lássák, épp kinek, milyen típusú támogatásra van szüksége.

Önkéntes mentoraink többlépcsős kiválasztási folyamat során kerülnek a mentor csapatba, majd 34 órás, átfogó képzésen vesznek részt, amely alapos betekintést ad a gyermekvédelem rendszerébe, fejleszti a jelöltek kommunikációját, önismeretét. Ezt követően minimum egy évre köteleződnek el az alapítvány és mentoráltjuk mellett, amely időszakban mi egyéni és csoportos szupervíziót, konzultációs lehetőséget, csapatépítő és lélekfrissítő hétvégéket biztosítunk számukra, illetve fedezzük a mentoráltakkal közös programok költségét. Azt tapasztaljuk, csak mindezen feltételek, képzések és szakértő támogatás együttes jelenlétével jöhet létre a mentorok és gyerekek hosszútávú, stabil kapcsolata, ami által a mentor biztos pontot jelent a mentorált életében.

Önkéntes és szakértő mentoraink rendszeres, személyes találkozásokon keresztül, közös élményeket gyűjtve támogatják a gyerekeket abban, hogy a kapcsolódás által önmagukhoz is jobban kapcsolódva, önmagukat jól ismerő és szerető emberként léphessenek majd ki a gyermekotthonok falai közül.

Mentor PLUSZ programunk fiatal felnőtt mentoráltjaink számára ad gyakorlati ismereteket és lelki támogatást az önálló életkezdéshez.