Táborok

Gyermekvédelemben élő gyerekek és fiatalok számára a paloznaki meseközpontban szervezünk nyári táborokat. A táboraink célja, hogy minden gyerek egyéni érdeklődésének és életkorának megfelelő támogatást kapjon. Sikerélményeiken és pozitív megerősítéseken keresztül lehetőségük van megtalálni belső erőforrásaikat, amelyekre építkezve könnyebben állják meg helyüket a hétköznapok viszontagságai között.

Az együtt töltött, minőségi idő lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek és fiatalok megéljék a feltétel nélküli elfogadást, bizalmat és szeretetet, miközben tapasztalati úton fejleszthetik készségeiket, szereznek ismereteket egyéni és csoportos működésükről, saját határaikról.

A legkisebbeknek Ovis tábort, a kisiskolás korúak számára Mesetábort szervezünk, ahol az egyéni figyelem és biztonságos elfogadó környezet kerül előtérbe. A mesepedagógia, illetve az ehhez kapcsolódó művészet és dráma-pedagógia segítségével izgalmas mesés kalandokra hívjuk a gyerekeket.

A kiskamasz korosztálynak szervezett Alkotó táborokban az önkifejezés különböző módjaival ismerkedhetnek meg a gyerekek, miközben a közösségi alkotás élményével is gazdagodnak. Különböző művészeti – formatervező, fotós, grafikai, zenés, dráma és animációs – foglalkozásokon keresztül fejlesztik készségeiket és tanulnak az együttműködésről.

A kamasz korú fiatalok esetében a csoport érdeklődésének és élethelyzetének megfelelő programot kínálunk. A Vadon táborban megismerkedhetnek a felelősségvállalás és döntéshozatal folyamatával, következményeivel. Karriertáborunkban lehetőségük van magukat kipróbálni különböző szakmákban, ezáltal betekintést nyernek a munka világba, megtapasztalva hogy az is lehet élményekkel teli.

Fiatal felnőttek számára az Önkéntesképző programunkat alakítottuk ki, amiben azok vesznek részt akik szeretnének visszacsatlakozni az alapítvány munkájába és önkéntesként szeretnék továbbadni tudásukat a fiatalok számára.