LÉTRA
KLUB

A Létra Klub inkluzív közösségi tér. Színes, elfogadó, nyitott és egyben biztonságos hely, ahol mindenki megtalálja azt a programot, élményt, kihívást, amin keresztül megtapasztalhatja, hogy a világ szép és lehetőségekkel teli.

PENDULA
ÓVODA

Nyitott, befogadó, kreatív műhely, ahol mindenki a saját ritmusában, a saját útját járva lehet közösségünk része. A Pendula Óvodában az Alapítvány 12 gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerek óvodai nevelését támogatja kiscsoporttól egészen az óvodáskor végéig.

Paloznaki
Meseközpont

Nyári táboraink helyszíne, ahol minden gyerek megélheti a nyugalmat, biztonságot, elfogadó szeretetet és egyéni figyelmet, miközben életkorának megfelelő, készségfejlesztő programokkal töltheti az időt.

Inkluzív közösségi tér

Sokszínű közösségi terünkben inkluzív szemléletű, egyedi foglalkozások által kínálunk tartalmas időtöltést kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Létra Klubban azért dolgozunk, hogy a hozzánk járó gyerekek és fiatalok önbizalommal teli, magukat jól ismerő, kreatív és felszabadult emberré váljanak. Hiszünk abban, hogy a szabadság és a pozitív megerősítés szárnyakat ad olyan képességek kibontakozásának, amelyekről még nem is tudtunk.

A LÉTRÁBAN SZÁMUNKRA FONTOS

a SOKSZÍNŰSÉG

Építünk arra, hogy mindannyian mások vagyunk. Szeretjük és tiszteljük egymás sokféleségét.

a KAPCSOLÓDÁS

Egymás felé nyitottsággal, odafigyeléssel és megértéssel fordulunk. Együttműködésünk alapja a kölcsönösség és az egyenrangúság.

a FEJLŐDÉS

Kreatív és újító programjaink lehetőséget teremtenek arra, hogy szabadon alkossunk, tapasztalatokon keresztül tanuljunk és saját utunkat járva fejlődjünk.

az ÉLMÉNY

Támogató és bátorító közösségünkben felszabadultan éljük meg a játék és az együttlét örömét.

További részletek: www.letraklub.hu

A Világszép Alapítvány a Klub helyiségeit vállalati és privát rendezvények számára is elérhetővé teszi, ezáltal bővítve forrásait annak érdekében, hogy minél hosszabb távon tudjuk támogatni gyermekvédelmi gondoskodásban élő, és onnan kikerülő gyerekeket, fiatal felnőtteket. Egyedi, rendezvények, tréningek, csoportos foglalkozások és kulturális események megrendezésére alkalmas helyszínünkről bővebben a RENDEZVÉNYEK oldalon olvashat.

Inkluzív Óvoda

Szemléletünk középpontjában a gyermek, mint egyedi, fejlődő személyiség áll. Programunk központi elemei a szabad játék, mese és szabad önkifejezés, pedagógiánkban alkalmazott módszerek és eszközök az élmény központú nevelés, a projekt módszer, a drámapedagógia, a Fókuszolás és a Beszélgetőkör.

Az óvodai nevelő munkát és képességfejlesztést egy egységben látjuk, a gyermeket középpontba helyezve és érdekeit szem előtt tartva. Pedagógiai programunkban kiemelt szerepet kap a segítő szakemberekkel való szoros együttműködés. 2. kerületi magánóvodánkban a pedagógiai munkát a több mint tíz éves múltra visszatekintő, Bárányfelhő Fejlesztő Gyermekközpont szakemberei segítik. Az egyéni fejlesztés mellett (pszichológus, fejlesztő pedagógus – gyógypedagógus, mozgásterapeuta, logopédus) szakembereink részt vesznek a gyerekek mindennapos óvodai tevékenységeiben is, ezzel támogatva az inkluzív pedagógia feltételeinek megteremtését.

További információt a Pendula Óvoda weboldalán talál.

Paloznaki Meseközpont

Nyári táboraink helyszíne Paloznaki központunk, ahol minden gyerek megélheti a nyugalmat, biztonságot, szeretetet és személyes figyelmet.

Paloznak a Balaton-felvidéken, Csopak tőszomszédságában terül el. A Meseközpont ennek a Hild-díjas falunak a határában, a hegyoldalra épült. A kétszárnyú kapun belépve egy hektárnyi területen találjuk az épületeket, a veteményes- és fűszerkertet. Sok a termő gyümölcsfa; szőlő, málna, eper és ribizli is szüretelhető. A felső kertben fehér kövekkel kirakott patak és tavacska várja a pancsolni vágyó gyerekeket – és a pihenni vágyó felnőtteket. 2015 nyarán épült a kert legmagasabb pontjára az Égigérő fa mesekilátó, a táborozó gyerekek álmai és a Hellowood építészeinek tervei alapján. A fa tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Balatonra. A legkisebbeket hinta, játszótér, homokozó várja. Bájos kecskecsapatunk kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsol. A telken két nagy épület és egy Madárház áll röpdével.

Alsó épületünk földszintjén egy tágas fogadóhelyiség, irodák és orvosi szoba található. A táborok során ez a rész a felnőttek birodalma, a megbeszélések helyszíne. Az épület emeletéről, a Babzsákos elnevezésű közösségi- és tréningteremből szinte az egész Balaton látható. Ebben a tágas teremben kényelmesen lehet játszani és beszélgetni, a színpad pedig a gyerekek előadásainak, produkcióinak terepe. Itt kerül sor a családi meseestekre, szakmai előadásokra, képzésekre is, a terem kb. 100 fő befogadására alkalmas.

A Tündérkert fölött áll az Óperenciás fantázianevű, nádtetős, felső épület, amelynek földszintjén 3 vendégszoba található, összesen 14+3 férőhellyel, fürdőszobákkal. Itt helyezkedik el a konyha, a nyári melegben is hűvös, tágas közösségi étkező hosszú asztallal, ping-ponggal, csocsóval, társasokkal, valamint a Fabrika műhely, amely minden alkotó- és kézműves tevékenység színhelye. Az emeletre érve a Mesenappali elnevezésű társalgó és közösségi helyiség cserépkályhájának padkáján mesélünk esténként a gyereknek táboraink során, és a helyiség galériáján is van egy közös játékra, mesélésre alkalmas sarok. Az épület emeletének 4 szobájában 8+1 fő számára jut alvóhely.

A Meseközpont vállalati rendezvények, csapatépítések, tréningek helyszíneként bemutatkozva igyekszik bővíteni a Világszép Alapítvány forrásait annak érdekében, hogy minél hosszabb távon jelenthessünk biztos pontot a gyermekvédelmi gondoskodásban élő kicsik és nagyok életében. Erről a lehetőségről bővebben a “BÉRELJ KI MINKET!” menüpontan olvashatsz.