Inkluzív Óvoda

A Pendula Óvoda egy nyitott, befogadó, kreatív műhely, ahol mindenki a saját ritmusában, a saját útját járva közösségünk része. Pedagógiánk középpontjában a gyermek, mint egyedi, fejlődő személyiség áll. Inkluzív szemlélettel fordulunk a családok, gyerekek felé.

Programunk legfontosabb elemei a szabad játék, mese és szabad önkifejezés. Pedagógiánkban alkalmazott módszerek és eszközök egyaránt megtalálható az élmény központú nevelés, a projekt módszer, a drámapedagógia, a fókuszolás és a beszélgetőkör.

Az óvodai nevelő munkát és képességfejlesztést egy egységben látjuk, a gyermeket középpontba helyezve és érdekeit szem előtt tartva. Munkánk során kiemelt szerepet kap a segítő szakemberekkel való szoros együttműködés. Második kerületi magánóvodánkban a pedagógiai munkát a több mint tíz éves múltra visszatekintő, Bárányfelhő Fejlesztő Gyermekközpont szakemberei segítik. Az egyéni fejlesztés mellett – pszichológus, fejlesztő pedagógus, gyógypedagógus, mozgásterapeuta és logopédus – szakembereink részt vesznek a gyerekek mindennapos óvodai tevékenységeiben is, ezzel támogatva az inkluzív pedagógia feltételeinek megteremtését.

További információt a Pendula Óvoda weboldalán talál.