Paloznaki Meseközpont

Nyári táboraink helyszíne Paloznaki központunk, ahol minden gyerek megélheti a nyugalmat, biztonságot, szeretetet és személyes figyelmet.

Paloznak a Balaton-felvidéken, Csopak tőszomszédságában terül el. A Meseközpont ennek a Hild-díjas falunak a határában, a hegyoldalra épült. A kétszárnyú kapun belépve egy hektárnyi területen találjuk az épületeket, a veteményes- és fűszerkertet. Sok a termő gyümölcsfa; szőlő, málna, eper és ribizli is szüretelhető. A felső kertben fehér kövekkel kirakott patak és tavacska várja a pancsolni vágyó gyerekeket – és a pihenni vágyó felnőtteket. 2015 nyarán épült a kert legmagasabb pontjára az Égigérő fa mesekilátó, a táborozó gyerekek álmai és a Hellowood építészeinek tervei alapján. A fa tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Balatonra. A legkisebbeket hinta, játszótér, homokozó várja. Bájos kecskecsapatunk kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsol. A telken két nagy épület és egy Madárház áll röpdével.

Alsó épületünk földszintjén egy tágas fogadóhelyiség, irodák és orvosi szoba található. A táborok során ez a rész a felnőttek birodalma, a megbeszélések helyszíne. Az épület emeletéről, a Babzsákos elnevezésű közösségi- és tréningteremből szinte az egész Balaton látható. Ebben a tágas teremben kényelmesen lehet játszani és beszélgetni, a színpad pedig a gyerekek előadásainak, produkcióinak terepe. Itt kerül sor a családi meseestekre, szakmai előadásokra, képzésekre is, a terem kb. 100 fő befogadására alkalmas.

A Tündérkert fölött áll az Óperenciás fantázianevű, nádtetős, felső épület, amelynek földszintjén 3 vendégszoba található, összesen 14+3 férőhellyel, fürdőszobákkal. Itt helyezkedik el a konyha, a nyári melegben is hűvös, tágas közösségi étkező hosszú asztallal, ping-ponggal, csocsóval, társasokkal, valamint a Fabrika műhely, amely minden alkotó- és kézműves tevékenység színhelye. Az emeletre érve a Mesenappali elnevezésű társalgó és közösségi helyiség cserépkályhájának padkáján mesélünk esténként a gyereknek táboraink során, és a helyiség galériáján is van egy közös játékra, mesélésre alkalmas sarok. Az épület emeletének 4 szobájában 8+1 fő számára jut alvóhely.

A Meseközpont vállalati rendezvények, csapatépítések, tréningek helyszíneként bemutatkozva igyekszik bővíteni a Világszép Alapítvány forrásait annak érdekében, hogy minél hosszabb távon jelenthessünk biztos pontot a gyermekvédelmi gondoskodásban élő kicsik és nagyok életében. Erről a lehetőségről bővebben a “BÉRELJ KI MINKET!” menüpontan olvashatsz.