Télen-nyáron karácsony a Világszépnél

Alapítványunk karácsonyfája decembertől decemberig ragyog, állami gondoskodásban élő gyerekekért. Egyszeri, karácsonyi adományozás helyett ajándékozz egész éves törődést, így minden évszakra juthat a gyerekeknek elegendő program a mentorukkal!
LÉGY A HAVI TÁMOGATÓNK!

Karácsony a gyermekotthonokban

Bár elsőre furcsán hangzik, mégis igaz: a karácsonyi dömping évről-évre nehézséget jelent a gyermekotthonokban. Egész évben erre a néhány hétre sűrűsödik a külvilág figyelme, törődése, jószándéka. A gyerekeknek ez bizony megterhelő. Főleg amiatt a kontraszt miatt, amit megélnek minden évben: hogy karácsony után következik 350 nap csend és magány.

Karácsony Világszép módra: télen-nyáron

Mi egész évben, sőt egy életen át a Világszép gyerekek mellett állunk. Jól ismerjük őket, és a legjobbat szeretnénk nekik. Ezért úgy döntöttünk, hogy egész évesre nyújtjuk a nekik szóló karácsonyi támogatásokat, jószándékot.

Mi a jó ajándék,
mire van szüksége a gyermekotthonok lakóinak?

A gyermekvédelemben élő gyerekek mindent megkapnak a gyermekotthonokban, ami a fizikai létezésükhöz szükséges. Amiben súlyos hiányt szenvednek: az elfogadó szeretet, a valódi, személyes, bizalmi kapcsolatok és az ezek révén kapott minták. Ez lehet az egyetlen gyógyír traumáikra is. Alapítványunk a rendszer helyett személyesen a gyerekekre koncentrál. Az egyéni figyelmet, feltétlen szeretetet (első sorban) mentoraink révén adjuk meg nekik, hét éves koruktól egészen az önálló életük kezdetéig. Ez komplex programunk talán legfontosabb eleme.
Ezért egész évesre nyújtva a karácsonyi törődést, 2023. mentor-gyerek programjaira fordítjuk a most, karácsony alkalmából csatlakozó, új havi támogatóinktól befolyó összegeket.
LÉGY A HAVI TÁMOGATÓNK!
Kérünk, inkább válassz kisebb összeget és pipáld be a havi támogatás opciót, hogy egész évre juthasson az igazán fontos élményekből!

Megkérdeztem, hova megyünk a 18. születésnapomon. Erre ő: együnk ramen-t! Alig hittem a fülemnek, mindig is ki akartam próbálni… A legjobb születésnapom volt. Tökéletesre sikeredett.

Ricsi, 18 éves

A mentoráltam nagy anime, azon belül Naruto fan. Mivel tudtam, hogy nagyon szeretné kipróbálni a ramen levest, amit a sorozatban is mindig esznek, egy tematikus anime étterembe vittem el a 18. szülinapján. Másnak ez talán nem nagy dolog, de neki az volt: életében először kóstolta meg ezt a számára – és így számomra is – különleges levest. Már maga az evőpálcika is szenzáció volt számára. Óriási örömöt szereztem neki ezzel az élménnyel. Sosem felejti el azt a napot, ebben biztos vagyok.

Timi, Ricsi mentora

Rendőrök is voltunk meg tűzoltók és volt még csomó másik munkahely is. A mentoromnak az a munkája, hogy velem legyen.

Attila, 8 éves

Mivel Attilát abban az időszakban nagyon foglalkoztatta, hogy a felnőttek mivel töltik az idejüket napközben, amíg ő iskolába jár, kitaláltam, hogy elmegyünk a Minipoliszba, ahol felfedezheti a munka világát, kipróbálhatja a különböző foglalkozásokat. Órákon át bolyongtunk és szerepjátékoztunk. Teljesen feloldódott a játékban.

Zalán, Attila mentora

Tavasszal elmentünk libegőzni a mentorommal, Debivel és egyszer csak nagyon elkezdett szakadni az eső. De mi nem féltünk, hanem nagyon nevettünk. Totál eláztunk, mindenünk vizes lett… Azt mondta, egyszer visszamegyünk, amikor nem esik.”

Reni, 12 éves

Reni különleges lány és én a mentoraként állok mellette. Az a libegőzős nap pedig elég kalandosra sikerült, azzal a semmiből felbukkanó zuhéval. Bőrig áztunk. Viszont rég nevettünk olyan jót. Megígértem neki, hogy visszamegyünk egy garantáltan napsütéses napon, remélem tavasszal összejön.

Debi, Reni mentora

Télen-nyáron karácsony az első diófánál,
ami karácsonyfa lett

Alapítványunk évtizedes diófájából karácsonyfa lett, amely egész évben ragyogni fog, hogy hírét vigye az egész éves segítségnyújtás fontosságának.Lehet ennél boldogabb egy diófa?

Minden évszakban ünnepelni fogunk alatta.Megemlékezünk a havi támogatások révén ajándékba kapott mentor-mentorált élményekről a gyerekekkel és kibontjuk a következő évszak élmény-ajándékait. Azokat az ajándékokat, amiket a most, karácsony alkalmából érkező új havi támogatóinknak köszönhetnek.

Télen-nyáron karácsony az első diófánál, ami karácsonyfa lett

Mi van a gömbökben?

A Világszép gyerekeknek, fiataloknak és mentoraiknak kedves, fontos közös emlékek apró, tárgyi mementói. Ilyen mentor-gyerek programokra, élményekre fordítjuk a most, karácsony alkalmából csatlakozó új havi támogatóinktól befolyó teljes összeget.


LÉGY A HAVI TÁMOGATÓNK!

Mi van a gömbökben?

Havi támogatásoddal megvalósulhat:
Veled lesz télen-nyáron karácsony!

Alapítványunk karácsonyfája decembertől decemberig ragyog, állami gondoskodásban élő gyerekekért.
Egyszeri, karácsonyi adományozás helyett ajándékozz egész éves törődést, így minden évszakra juthat a gyerekeknek elegendő program a mentorukkal!


LÉGY A HAVI TÁMOGATÓNK!

Zsófia Pajor

2023.06.07.

Amount Donated
5 000Ft

Anonymous

2023.06.05.

Amount Donated
10 000Ft

ZOLTÁN CZIRJÁK

2023.06.01.

Amount Donated
10 000Ft

Á. Bonifác Pék

2023.05.28.

Amount Donated
5 000Ft

Jeannette Hubik

2023.05.28.

Amount Donated
1 000Ft

Klaudia Novicz

2023.05.28.

Amount Donated
5 000Ft

Anonymous

2023.05.28.

Amount Donated
10 000Ft

Anonymous

2023.05.28.

Amount Donated
10 000Ft

Anonymous

2023.05.28.

Amount Donated
10 000Ft

Anonymous

2023.05.25.

Amount Donated
2 000Ft

Szilvia Nagy

2023.05.24.

Amount Donated
10 000Ft

Brigitta Havasi

2023.05.24.

Amount Donated
5 000Ft