Médiamegjelenések

Pendula Óvodánkról írt a Nők Lapja!

“Akik menőnek vélt, speciális foglalkozásokkal mérik egy óvoda értékét, valószínűleg nem értik, miért lehet csak előjegyzéssel bejutni a Világszép Alapítvány Pendula Óvodájába. S ha kiderül, hogy minden csoportba járnak gyermekvédelmi gondoskodásban élő kicsik is, még nagyobb az értetlenség. Hiszen sokak szerint az efféle gyerekeket jobb elkerülni.

Olyan bájos a hercegkisasszony típusú kislány, amikor belibben a csoportba a tüllszoknyácskájában, hogy a rideg lelkű felnőtteket is mosolyra késztetné. A szomszédos nevelőotthonból érkező, nadrágot viselő, hasonlóan bájos Zita azonban elpityeredik. Mire a „szoknyás” anyukája kedvesen érdeklődik, mi a baj. Alig hallhatóan érkezik a válasz: rám mindig nadrágot adnak! Van tartalék szoknyácska a zsákodban?, kérdezi az anyuka a lányától, mire a hercegkisasszony rohan a zsákjáért, majd diadalmas mosollyal nyújt át Zitának egy pörgős tüllcsodát. A két gyerek egész nap együtt játszik, elválaszthatatlan barátnők lesznek, és nem lehet tudni, ki profitál többet. Aki kap? Vagy aki ad?”

V. Kulcsár Ildikó riportját a Nők Lapja 2021/11. számában találjátok. 

24.hu a mentor programról: “Elhittem, hogy én is jobb életet érdemlek”

A Világszép Alapítvány tíz éve dolgozik gyermekotthonban élő gyerekekkel: Az alapítvány egyik mentora, Tarcsa Tímea, és mentoráltja, Dani mesél a közösen eltöltött éveikről, legnagyobb kihívásaikról és legkedvesebb emlékeikről.

“Tízéves koromig néhány családtagommal laktam együtt: nagymamámmal, nővéremmel – nagy szegénységben. Ekkor elkerültem gyerekotthonba a nővéremmel, majd onnan nevelőszülőkhöz. Aztán jött újra a gyerekotthon, akkor már egyedül, majd a javítóintézet. Csináltam sok hülyeséget. Most az utógondozóban vagyok, ahová az intézetis gyerekek 18 éves koruk után mehetnek. Még néhány évig itt is leszek.”

Dani foglalta össze így, felettébb röviden, mi történt vele a születése óta eltelt 21 évben. „Nincsenek túl jó emlékeim. A gyerekotthon azért nem egy család” – emlékszik vissza. Ahogy szóba kerülnek az esetleges továbbtanulási tervek, a mellette ülő Tarcsa Tímea elismerő mosollyal nyugtázza, a fiú immár mer nagyot álmodni.

A teljes cikk elérhető a 24.hu oldalán. 

Széltestvér és Napkelte a Forbes gyerekkönyv ajánlójában

“Hagyományos mesék rendhagyó családokról – ez az alcíme ennek a csodaszép, felszabadító történetekből álló válogatásnak. A Világszép Alapítvány 10. születésnapjára jelent meg, és a bevételből a gyermekotthonokban élő gyermekeket támogatják.
Zalka Csenge Virág olyan meséket gyűjtött össze a világ különböző részeiről – Szudántól Írországon át a Bahamákig –, amelyek a „hagyományostól” eltérő családmodelleket mutatnak be, olyanokat, amelyek jól működnek. Van a könyvben mese például egy asszonyról, akinek a férje nem volt jó ember, gúnyolta, éheztette és dolgoztatta őt, így a feleség aztán gyerekeivel otthagyja a férjét, és később beleszeret egy királyfiba, akivel együtt nevelik tovább a gyermekeket.”

A Széltestvér mellett további remek gyerekkönyveket ajánlj figyelmetekbe a Forbes cikke, amit ITT olvashattok el.

Széltestvér és Napkelte a Forbes karácsonyi ajándék ajánlójában

“A karácsony sokak számára a mértéktelen vásárlásról szól, de szerencsére sokan vannak azok is, akik szeretnének valami hasznosat ajándékozni, amivel még egy jó ügyet is szolgálnak. A Világszép Alapítvány segítségével számukra készítettünk összeállítást jótékony célt szolgáló karácsonyi ajándékötletekről.”

A Forbes teljes cikkét, amely a Széltestvér és Napkelte című könyvünket is ajánlja, itt olvashtatjátok el!

Zsófia Pajor

2023.06.07.

Amount Donated
5 000Ft

Anonymous

2023.06.05.

Amount Donated
10 000Ft

ZOLTÁN CZIRJÁK

2023.06.01.

Amount Donated
10 000Ft

Á. Bonifác Pék

2023.05.28.

Amount Donated
5 000Ft

Jeannette Hubik

2023.05.28.

Amount Donated
1 000Ft

Klaudia Novicz

2023.05.28.

Amount Donated
5 000Ft

Anonymous

2023.05.28.

Amount Donated
10 000Ft

Anonymous

2023.05.28.

Amount Donated
10 000Ft

Anonymous

2023.05.28.

Amount Donated
10 000Ft

Anonymous

2023.05.25.

Amount Donated
2 000Ft

Szilvia Nagy

2023.05.24.

Amount Donated
10 000Ft

Brigitta Havasi

2023.05.24.

Amount Donated
5 000Ft