Foglalkozások

Inkluzív szemléletű, élménypedagógiai alapú programokat kínálunk a Létra Klubban a Világszép gyerekeknek. Nyitott kíváncsisággal és megelőlegezett bizalommal várunk bárkit, aki
szeretne közösségünkben fejlődni, ahol mindenki ad magából és kap a
másikból, ahol a sokszínűség érték, ahol örömmel, szeretettel,
rugalmassággal és széles szakmai módszertannal teszünk azért nap, mint
nap, hogy „kicsiben olyan világot teremthessünk, amiben nagyban élni
szeretnénk”. A gyerekek egyszerre kapnak teret a
kreatív önkifejezésre, az önfeledt mozgásra és a fejlődésre. Játszanak,
alkotnak, tanulnak és kibontakoznak változatos zenei, mozgásos, főzős,
színjátszós és kézműves foglalkozásainkon. A programok előtt és után
könyvtárral, társasjáték gyűjteménnyel, közös beszélgetésekkel,
barátkozási lehetőséggel és babzsákokkal várjuk őket.

Annak érdekében, hogy minél több Világszép gyermeknek tudjunk olyan elfoglaltságot nyújtani, ami megfelel az igényeinek és az érdeklődésének, az inkluzív foglalkozások mellett olyan programokat is indítottunk, amelyekben szakembereink csak velük foglalkoznak, kis csoportokban. A Zirzen Janka gyermekotthon fiataljai animációra járnak hozzánk. A 16-18 éves lányok Jamaikai táncot tanulnak, a 18 év feletti fiatalokat pedig a Hello Élet várja, egy havonta megrendezésre kerülő, egész estés együttlét, ami főzéssel és nagy beszélgetésekkel, családias hangulatban segíti őket az önálló életkezdésben. Az Ajtó a világra program keretében félévenként egy ottalvós kirándulásokon vehetnek részt a fiatalok.

Rendszeres programjaink mellett időről-időre alkalmi játszós délutánokat
is szerveztünk egy-egy gyermekotthon fiataljainak. Ez nem csak nekik
nagy közösségi élmény, mi is sokat játszunk és töltődünk ezeken az
alkalmakon, és emellett a nevelők munkájában is nagy segítséget jelent.

A foglalkozásokra érkező gyerekek kísérését a gyermekotthonból olyan fiatal asszisztenseink végzik, akik valamilyen szociális területen végzik tanulmányaikat, és nagy lelkesedéssel jelentkeztek hozzánk erre a feladatra. Gondos kiválasztási folyamat és felkészítő képzés után kaptak felelősségteljes, ám legalább annyira örömteli feladatokat a gyerekek kísérésében, és a foglalkozások során asszisztensként.